Vojvodina: Demokrate potučene do nogu na pokrajinskim izborima

03.03.2013 22:47

Za pokrajinske poslanike Vojvođani izabrali kandidate Srpske napredne stranke Darka Bađoka i dr Živka Nastića kao i dr Dragana Ristovića kandidata Socijalističke partije Srbije.Vojvođani glasanjem na dopunskim pokrajinskim izborima rekli kakvo mišljenje imaju o kandidatima Demokratske stranke ogrezle u kriminal i korupciju. Bajatović: Otvoreno pitanje legitimiteta pozicije DS u Vojvodini!

SNS,ZRENJANIN - Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije ostvarili su veliku pobedu nad Demokratskom strankom u drugom krugu dopunskih pokrajinskih izbora u Zrenjaninu i Srbobranu, gde su za pokrajinske poslanike izabrani kandidati Srpske napredne stranke Darko Bađok i dr Živko Nastić a u Apatinu kandidat SPS-a dr Dragan Ristović.

"Ocenjujemo da su građani Vojvodine u tri velike izborne jedinice, glasajući za kandidate Srpske napredne stranke, iskazali snažnu političku volju za promenama koje, nakon 12 godina vladavine Demokratske stranke u AP Vojvodini, voljom građana, postaju neminovnost. Srpska napredna stranka se zahvaljuje svim građanima Vojvodine, posebno građanima Srbobrana, Apatina i Zrenjanina na ogromnoj podršci koju daju našoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Pozivamo Demokratsku stranku da u razumnom roku raspiše vanredne pokrajinske izbore i u drugim izbornim jedinicama kako bi snažno opredeljenje građana dobilo potvrdu i pun legitimitet u Skupštini AP Vojvodine.
"

Srpska napredna stranka prva je saopštila rezultate izbora.

• Izborna jedinica Zrenjanin:
1. Srpska napredna stranka 5827 glasova
2. Demokratska stranka 3865 glasova

• Izborna jedinica Apatin:
1. Socijalistička partija Srbije 6509 glasova
2. Demokratska stranka 4441 glas

• Izborna jedinica Srbobran:
1. Srpska napredna stranka 4426 glasova
2. Demokratska stranka 3486 glasova

Bajatović: Otvoreno pitanje legitimiteta pozicije DS!


Predsednik vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović izjavio je večeras da rezultati dopunskih izbora za poslanike u skupštini Vojvodine otvaraju pitanje legitimiteta političke pozicije DS u pokrajini i da treba očekivati dalje korake SPS i SNS da se dešavanja u Vojvodini upodobe sa interesima građana.

Dušan BajatovićBajatović je izrazio zadovoljstvo rezultatima drugog kruga dopunskih izbora za poslanike u Skupštini AP Vojvodine, jer je postignut osnovi cilj vladajuće kolicije.
"Sportskim rečnikom rečeno rezultat je 2-1-0 u korist SNS i SPS, a ovaj rezultat ruši osnovnu političku tezu DS da oni imaju primat za rešavanje takozvanog vojvodjanskg pitanja, koje su izmislili", rekao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, nije bilo politički realno da DS, koja je osvojila 21,8 posto glasova po proporcionalnom sistemu, iz toga izvlači pravo da isključivo upravlja Vojvodinom.

"Sada su poraženi i na većinskim izborima, što otvara pitanje legitimiteta takve političke pozicije DS u Vojvodini i treba očekivati dalje korak SP i SNS da se dešavanja u Vojvodini upodobe sa interesima gradjana koji žive na teritoriji pokrajine i nacionalnih interesa Republike Srbije", kazao je Bajatović.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode