Vraćena optužnica protiv Dulića !

13.12.2012 06:54

Krivično vanpretresno veće usvojilo prigovore advokata i postupak protiv bivšeg ministra vratilo u istragu.Ukupna šteta koju je ovaj ortoped iz bačkog sela Hajdukova naneo ekolozima i budžetu Srbije veća je od 60 miliona evra.

BEOGRAD - Jovo nanovo!
Optužnica koju je krajem septembra specijalno tužilaštvo podiglo protiv bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića i njegovih saradnika ukinuta je i vraćena na „dopunu“.

- Naloženo je da se sa slovenačkog prevedu dokazi koji su stigli iz te države. Takođe, u dopuni istrage trebalo bi da se obavi ekonomsko-finansijsko veštačenje radi utvrđivanja visine imovinske koristi i da se pribave akti koji regulišu ovlašćenja i obaveze osumnjičenih Dulića, Zorana Drobnjaka i Nebojše Janjića. Kada dopuna istrage bude okončana, spisi će ponovo biti prosleđeni tužilaštvu - potvrdio je izvor iz tužilaštva.

Da optužnica još nije stupila na pravnu snagu potvrdio e i branilac bivšeg ministra.

- Optužnica je stavljena van snage jer su usvojeni prigovori branilaca. Postupak je ponovo vraćen u fazu istrage, zbog formalnih i suštinskih nedostataka - potvrdio je advokat Ivan Šebek.

Protiv Olivera Dulića i njegovog nekadašnjeg zamenika Nebojše Janjića i v. d. direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka tužilaštvo je podiglo optužnicu zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist preduzeću „Nuba invest“ u iznosu većem od 2,5 miliona evra, a na štetu budžeta Srbije.

Oduzeta mu tri pasoša

Oliveru Duliću tužilaštvo je oduzelo tri pasoša i zabranilo mu da napušta Srbiju.
- Od Dulića su oduzeti srpski, hrvatski i diplomatski pasoš i oni su u spisima predmeta - kaže izvor blizak Duliću.

Preti mu 12 godina

Za krivično delo za koje se protiv Dulića vodi postupak predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora.
- Protiv bivšeg ministra i njegovih saradnika prvenstveno je bio podnet optužni predlog, ali je policija tužilaštvu dostavila dopunu krivične prijave o neplaćenim dažbinama državnim i javnim preduzećima u postupku izdavanja građevinskih dozvola za postavljanje spornih optičkih kablova - kažu u tužilaštvu.

Ukupna šteta koju je ovaj ortoped iz bačkog sela Hajdukova naneo ekolozima i budžetu Srbije veća je od 60 miliona evra.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode