Vrebalov: SNP Naši su najveći izdajnici

15.01.2013 17:57

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov najoštrije je danas osudio paljenje vojvođanske zastave i pretnje nevladinim organizacijama od strane ekstremističkog pokrrta SNP Naši a taj pokret je nazvao "najvećim izdajnicima".'

Vrebalov: SNP Naši su najveći izdajnici

Vrebalov je u saopštenju za javnost pozvao nadležne da kazne one koji prete i poručio im da će ih u suprotnom smatrati saučesnicima.

"Činjenica da je Ustavni sud Srbije odbio da zabrani organizaciju SNP Naši svakako je ohrabrila ove ekstremiste da nastave da pale, prete i prave spiskove takozvanih izdajnika. Teško je zamisliti veće izdajnike svoje otadžbine od onih koji pozivaju na nasilje i na povratak u devedesete godine prošlog veka, kao što to rade takozvani Naši", istakao je Vrebalov.

Prema njegovim rečima, ekstremisti poput pokreta Naši očigledno su ohrabreni činjenicom da u Srbiji danas glavnu reč u politici vode upravo oni koji su nas u poslednjoj deceniji 20. veka svojom nasilničkom i anticivilizacijskom politikom izolovali od savremenog sveta i zavadili sa susednim narodima i državama.

"Sada očigledno žele da nas zavade i sa samima sobom, unutar države Srbije. Posle pravljenja spiskova o stranim plaćenicima i špijunima, da li je sledeće pravljenje sendviča i proterivanje ne-Srba van Srbije i ponavljanje devedesetih i Hrtkovaca", poručio je Vrebalov.

On je dodao da se ljudi u Vojvodini ne dele po nacijama i poručio da je vojvođanska zastava simbol zajedništva svih građana pokrajine.

"U Vojvodini se delimo samo na dobre i loše, na vredne i lenje, i to je ono što Vojvodinu čini evropskim regionom. Nećemo dozvoliti da bilo kakvi ekstremisti naruše stotine godine zajedničkog života građanki i građana Vojvodine", istakao je Vrebalov.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode