Zaječar: Saša Mirković sa gorilama upao u opštinsku zgradu!

31.01.2013 20:27

Predsednik zaječarske Skupštine, Ivan Joković, otkazao je jučerašnju sednicu lokalne skupštine jer, kako kaže, nije bilo uslova za njeno bezbedno održavanje. Joković je naveo da je Saša Mirković, čak sat vremena pre početka sednice, "banuo u zgradu opštine sa petoricom svojih telohranitelja koje je doveo iz Beograda".

- Mirkovićevi telohranitelji su odbili da se legitimišu, što je praksa za svakoga ko ulazi u zgradu, fizički nasrnuli i odgurnuli naše obezbeđenje ina silu ušli na sprat. Nakon toga je naše obezbeđenje imalo nalog da nikoga ne pušta da bismo sprečili nasilje – kazao je Joković.


Odbornici, pripadnici Mirkovićeve političke opcije, koji su nakon 10 sati pokušali da stignu stepeništem do sale, bili su sprečavani od strane osmorice pripadnika obezbeđenja. 

 

 

Oni su na sve načine pokušavali da prođu, objašnjavali su obezbeđenju da imaju poziv za sednicu, da moraju u salu, da niko nema prava d aim onemogući slobodu kretanja.

 

Mirković: Dajem ostavku na mesto pomoćnika ministra

Mirković je izjavio da se "raduje novim izborima jer jer siguran da će odneti ubedljivu pobedu".

- Ja ću dati ostavku na mesto pomoćnika ministra saobraćaja da bih mogao da budem nosilac liste SNS-a na predstojećim lokalnim izborima – kazao je Mirković.

 Na stepeništu, iznad glava članova obezbeđenja, deo odbornika koji je ranije stigao bodrio je svoje kolege da se popnu, ali nisu mogli kroz ‘’živi zid’’.

 

 U jednom momentu su odbornici sa stepeništa pokušali da pruže ruke do onih ispred obezbeđenja i tako ih izvuku, ali u tome nisu uspeli.

 

Onda je Saša Mirković sa stepeništa pozvao policiju koja je došla, ali nije omogućila odbornicima prolaz.

 

Mirković: Ovo nije ništa drugo nego nasilje


Nakon dvadesetak minuta prepucavanja sa obezbeđenjam, Mirković je poveo odbornike napolje gde je održao konferenciju.


- Ovo nije ništa drugo nego nasilje. Čak ni policija nije preduzela ništa da zaštiti odbornike. Mi imamo većinu, od ukupno 50 odbornika, mi imamo 31. Oni ovako čuvaju vlast, ne daju nam da prođemo, održimo sednicu i smenimo ih – kazao je Mirković.

 

Vanredni izbori

Zbog krize vlasti verovatni vanredni izbori u Zaječaru Nova vlast u Zaječaru biće uspostavljena tek nakon vanrednih lokalnih izbora, jer ni posle tri meseca danas nije rešena skupštinska kriza dve najjače partije - vladajućih URS i opozicione SNS.

Kriza vlasti nastala je zbog nemogućnosti dve najjače partije da formiraju većinu. Sukob Mirkovića i njegovog doskorašnjeg partijskog kolege - aktuelnog gradonačelnika Zaječara Boška Ničića traje već duže vreme. Eskalirao je kada je Ničić odbio da iz budžeta finansira privatizovanu "Timočku televiziju" čiji je vlasnik Saša Mirković. Ničić je, takođe, najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Zaječara. Na današnjoj sednici na dnevnom redu su bile dve tačke - smenjivanje predsednika Skupštine Ivana Jokovića i gradonačelnika Boška Ničića.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode