ŽALOSNO: Konzulat Srbije u Milanu pretvoren u butik Dane Drašković!

15.02.2013 10:42

VLASNICA SPO OSTAJE BEZ SVOG KONZULA U MILANU

Danica DraškovićModa od labuda: "Demodirane" Crnogorke Pejovićeva i Draškovićeva

Uz gubljenje sopstvene pozicije u Upravnom odboru NIS-a, ekstremna Crnogorka i beogradska penzionerka Danica Drašković biće potkačena i najavljenom diplomatskom metlom! Njena zemljakinja i intimna prijateljica Ivana Pejović, koja gazi devetu godinu mandata (!), ostaće bez fotelje generalnog konzula Srbije u Milanu, inače omiljenoj destinaciji gazdarice SPO, gde svraća najmanje dva puta mesečno.

Naš izvor u diplomatskim krugovima otkriva da je Vlada Srbije nastavila sa smenjivanjem učaurenih kadrova SPO, te je crnogorskoj državljanki Ivani Pejović u Decembru prošle godine najavljeno da će biti zamenjena i u toku je procedura za postavljenje novog generalnog konzula.

Švercovanje u biznis klasi
Naime,Danica Drašković dva puta mesečno leti u Milano biznis klasom, a pri tom, po odobrenju generalnog direktora “Jata” Vladimira Ognjenovića, plaća cenu avio-karte za ekonomsku klasu. Švercovanje u biznis klasi vole i bivši ministri Božidar Đelić i Nebojša Ćirić, koje su brojni očevici videli da se premeštaju na skuplja sedišta, iako su platili “obične” karte.

- Ivanu Pejović je na to mesto postavio upravo zloglasni Vuk Drašković dok je bio ministar spoljnih poslova. Od te davne 2005. ona je već nekoliko puta pakovala kofere, ali je preživela zahvaljujući raznim ucenama SPO koji je uspeo da sačuva sve svoje crnogorske kadrove. Vuk Jeremić je tako 2009. praktično morao da je zadrži na tom mestu. Dana Drašković je po svaku cenu želela da ima nekog svog zemljaka Crnogorca u Milanu, gde često svraća. Ovo diplomatsko predstavništvo Srbije za to vreme je zaradilo i interni nadimak - "crnogorski šoping-konzulat", a vi procenite zašto. Podsetiću vas samo da Draškovićeva drži i privatni butik u centru Beograda. Vlada namerava da tome stane na put - objašnjava naš izvor.


Bliska prijateljica i zemljakinja Danice Drašković nije karijerni diplomata i uprkos tome uspela je da udvostruči mandat diplomate koji se, prema Zakonu o spoljnim poslovima, “vrši po pravilu na period do četiri godine”.
Jedan bivši diplomata kaže da slučaj Ivane Pejović nije usamljen i da je prekoračenja uobičajenih mandata bilo naročito posle 2000. godine.

Vuk i Danica Drašković

- Zakon u tom smislu nije izričit i nijedna vlada u poslednjih 13 godina nije poštovala pravila o četvorogodišnjem mandatu ambasadora i konzula. Tako je i Ivani Pejović uspevalo da se političkim vezama zadrži na toj poziciji, a to se obično pravda time da su ljudi na tim pozicijama suviše dobri i stručni i veoma dobro poznaju prilike u zemlji domaćinu. Prava istina je da se grčevito bore da zadrže visoki standard života kakav pruža diplomatija - objašnjava naš sagovornik iz diplomatije koji je želeo da ostane anoniman.
Juče smo pokušali da dobijemo komentar od Danice Drašković, ali nam je ona, umesto odgovora, prekinula vezu. Uprkos obećanju, Ministarstvo spoljnih poslova nije poslalo odgovore na pitanja u vezi s konzulatom u Milanu, a koja smo im uputili još prošle nedelje.

Od sekretara do konzula

Bliskost Danice Drašković i Ivane Pejović seže do sredine devedesetih, kada je SPO vodio Beograd i obilno čašćavao beogradske Crnogorce mestima u upravnim odborima javnih preduzeća,foteljama i stanovima. Ivana Pejović je u konzulsku fotelju uskočila sa mesta pomoćnika ministra trgovine i turizma. Pre toga je bila savetnik u istom ministarstvu za vreme mandata prethodnog ministra trgovine i turizma Slobodana Milosavljevića. Po profesiji je pravnik sa titulom magistra za turizam, koju je stekla na međunarodnoj školi u Rimu. Pre diplomatske, stekla je advokatsku karijeru, a bila je i sekretar SO Savski venac.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode