Živković: Dveri treba zabraniti a 'Dverjane' oterati u zatvor!

23.02.2013 23:37

U sali Skupštine grada Leskovca održana je tribina na kojoj je nekadašnji premijer Srbije,gradonačelnik Niša i po mnogima jedini legitimni naslednik Zorana Đinđića, a sada jedan od osnivača Nove stranke Zoran Živković, rekao da se "širom Srbije prikupljaju potpisi za registraciju stranke i vrše se pripreme za izbore" kojih će, kako je ocenio, "biti do kraja godine".

- Izbora će verovatno biti do kraja ove godine. Nova vlast nije uradila ništa za ovih sedam do osam meseci, neće da uradi ništa ni u narednih nekoliko meseci. Bave se nekim stvarima koje deluje vrlo ozbiljno, posebno kada se namršte i prave neke gestove rukama - rekao je Živković na konferenciji za novinare u Leskovcu.

Živković je istakao da se Nova stranka zalaže za samostalni izlazak na izbore i da je predlog Liberalno demokratske stranke (LDP) o osnivanju novog DOS-a neozbiljan.

- Osnovna poruka Nove stranke biće da je to politička organizacija čiji funkcioneri neće krasti i neće lagati. Ma kako vam to zvučalo demagoški mi ćemo biti takva stranka. Predlog LDP mogu da ozbiljno komentarišem kada bude ozbiljno predložen. Ozbiljni predlozi se daju tako što se prvo razgovora sa političkim predstavnicima pre nego što se izađe u javnost. Odgovarati na to bez poznavanje suštine predloga, mislim da je neozbiljno", rekao je Živković.

On je istakao da u postizbornom periodu Nova stranka ne bi htela jedino u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, a založio se za gašenje organizacija poput Dveri.

- Naravno da nećemo ići u koaliciju sa SNS, sa zverima, Dverima, ne znam kako se sve zovu te menažerijske organizacije. To je nešto što treba raspustiti i oterati u zatvor, a ne gajiti na političkoj sceni Srbije - dodao je Živković, rekavši da na budućim izborima ta stranka očekuje deset odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača.

Na konferenciji za novinare, a potom i na tribini simpatizera te stranke u osnivanju u sedištu Skupštine Leskovca, govorio je i koosnivač stranke,Crnogorac iz Kotora, Vladimir Pavićević, koji je ocenio da je srpska političkla scena zrela za "provetravanje".

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode