Zukorlić: Nepravda je Kosovu dati sve a Sandžaku ništa!

26.02.2013 11:22

Muftija srbijanski Muamer Zukorlić izjavio je da očekuje da "Sandžak dobije autonimiju, jer smatra da nije pravedno da Albanci na Kosovu dobiju sve, a oni ništa".U drugom krugu izbora u Srbiji podržao je svog zemljaka Srbijanca Nikolića i pozvao glasače da ne glasaju za Crnogorca rodom iz Sarajeva Tadića. Prema njegovim rečima, upravo zahvaljujući sandžačkim Bošnjacima, "Tadić je dva puta došao na vlast, a ništa od obećanog nije ispunio". 

 

Zukorilić: Nije pravedno da Albanci dobiju Kosovo

"Istorijski gledano, Sandžak je oduvek bila samostalna regija i ne znam zašto se danas svi čude što tražimo da ona to bude opet. Danas nije moguće stabilizovati Balkan, ako se ne reše sva otvorena pitanja. Nije pravedno da neki narodi dobiju sve, kao što su to dobili Albanci na Kosovu, a drugi, kao mi, ništa" izjavio je Zukorlić.

On je dodao da je uveren da će, kada međunarodna zajednica reši problem Kosova, doći do rešenja statusa Sandžaka. Priznao je da ima dve žene, jednu Palestinku, a o drugoj, sa Sandžaka, nije želeo da priča, da ga srpski mediji ne bi uzeli na zub.

Nezavisnost Crne Gore za autonomiju Sandžaka

Prema sporazumu koji su pre sedam godina potpisali predsednik Bošnjačke stranke Rafet Husović i šef Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović, Bošnjaci iz Sandžaka su glasali za nezavisnu Crnu Goru, a zauzvrat je trebalo da dobiju prekograničnu autonomiju na Sandžaku. Iako je Crna Gora dobila nezavisnost i 2006. godine se odvojila od Srbije, od autonimije Sandžaka, ipak nije bilo ništa.


Lakše je pregovarati sa iskrenim nacionalistom Nikolićem, nego sa lažnim demokratom Tadićem

U drugom krugu izbora u Srbiji podržao je svog zemljaka Srbijanca Nikolića i pozvao glasače da ne glasaju za Crnogorca rodom iz Sarajeva Tadića. Prema njegovim rečima, upravo zahvaljujući sandžačkim Bošnjacima, Tadić je dva puta došao na vlast, a ništa od obećanog nije ispunio. 

"Kada se Tadić domogao vlasti, ne samo da nas je izneverio i prekršio obećanje, već je krenuo u žestoki obračun sa nama, žešći nego Milošević i Koštunica. Uveravam vas da će Nikolić, uprkos negativnoj biografiji, biti bolje rešenje za Srbiju i ostale zemlje regije", tvrdi muftija Zukorlić.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode