Crna Gora: I Lekić i Vujanović tvrde da su pobedili na predsedničkim izborima!

Filip Vujanović će izgleda doživeti istu sudbinu kao profesor psihologije iz Sarajeva Boris Tadić koji se protivustavno kandidovao po treći put za predsednika Srbije i izgubio od Nikolića. Vujanović se takođe protivustavno kandidovao po treći put za predsednika Crne Gore i - izgubio!

Na osnovu 97 odsto prebrojanih glasačkih listića, mogu da kažem da su građani Crne Gore većinski glasali za mene. Vujanovićevo proglašenje izborne pobede predstavlja državni udar, kazao Lekić

Miodrag Lekić, Demokratski front, plakati, izbori,  PODGORICA - Nezavisni predsednički kandidat Miodrag Lekić proglasio je večeras pobedu na izborima za predsednika Crne Gore, tvrdeći da je osvojio 50,5 odsto glasova, a njegov protivkandidat iz DPS-a Filip Vujanović 49,5. Na osnovu 97 odsto prebrojanih glasačkih listića, mogu da kažem da su građani Crne Gore većinski glasali za mene, kazao je Lekić novinarima u Podgorici.

Vujanović je prethodno takođe proglasio izbornu pobedu, tvrdeći da je osvojio 51,3 odsto glasova, a Lekić 48,7. Lekić je kazao da Vujanovićevo proglašenje izborne pobede predstavlja državni udar. 
Poručujem im da krađu nećemo priznati, istakao je on.

Duplo slavlje u Podgorici

Pristalice oba kandidata za predsednika, i Filipa Vujanovića i Miodraga Lekića, počele su slavlje u Podgorici, nakon što su večeras njihovi izborni štabovi proglasili pobede. Pristalice Vujanovića i Lekića okupili su se u velikom broju ispred izbornih štabova dvojice predsedničkih kandidata, gde slave uzvikujući pobedničke parole.

Filip Vujanović novinarima u Izbornom štabu DPS-a je rekao da je njegova pobeda demokratski iskaz volje građana Crne Gore. Vujanović se kazao da rezultat izbora ne može biti sporan. On se zahvalio svima koji su glasali za njega, navodeći da će naredni predsednički mandate biti posvećen afirmaciji Crne Gore, njenom ekonomskom napretku i evropskim integracijama.

Lekić: Pozivam građane da ne nasedaju na provokacije DPS, sačekajte do sutra

Lekić je, s druge strane, takođe proglasio pobedu na izborima, navodeći da je osvojio 50,5 odsto glasova, a Vujanović 49,5.
"Poručujem im da krađu nećemo priznati. Pozivam građane da ne nasedaju na provokacije DPS-a", istakao je on.

Miodrag Lekić pozvao je večeras svoje pristalice, okupljene ispred Izbornog štaba u Podgorici, da se raziđu i sačekaju sa slavljem za sutra, kada će Državna izborna komisija zvanično saopštiti rezultate izbora.
Veliki broj Lekićevih pristalica okupio se ispred njegovog Izbornog štaba, nakon što je opozicioni predsednički kandidat proglasio pobedu na izborima. Državna izborna komisija, koja je nadležna za saopštavanje zvaničnih rezultata, još se nije oglasila. Lekić je rekao da su se nepravilnosti desile u Rožajama, odakle je došlo neprirodno mnogo glasova za Vujanovića.

Na predsedničkim izborima u Crnoj Gori glasalo je oko 64 odsto upisanih birača. 
Današnji predsednički izbori bili su šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine. 
Građani Crne Gore glasali su na 1.169 biračka mesta, a birališta su bila otvorena od sedam do 20 sati. Pravo glasa na izborima imalo je 511.405 građana Crne Gore. 
Izborni proces pratile su posmatračke misije OEBS-a i Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Metodolog Miloš Bešić ocenio je da zbog kontradiktornih rezultata koje su saopštili izborni štabovi dvojice predsedničkih kandidata u Crnoj Gori, treba sačekati da se oglasi Državna izborna komisija (DIK).
"DIK je uvek bila na visini zadatka i ta institucija je jedina legitimna da saopšti rezultate izbora", kazao je analitičar Bešić u specijalnoj emisiji Televizije Crne Gore posvećenoj predsedničkim izborima.

Ukazao je da je od toga ko je pobednik izbora, važnija politička stabilnost u zemlji.   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode