KOSOVO: Pandelji Majko novi predsednik Kosova?

Plan da bivši albanski premijer Majko postane državljanin i političar Kosova
 

Bivši premijer Abanije Pandelji Majko je od kosovskog premijera Hašima Tačija zatražio da mu se omogući da dobije kosovsko državljanstvo.

“Ima mnogo kosovskih Albanaca koji žele državljanstvo Albanije, ali nemojte se iznenaditi da ima i drugih koji sa one (albanske) strane granice, deo sa ove strane (kosovske) granice smatraju svojom domovinom" – rekao je Majko na konferenciji za novinare posle susreta sa Tačijem. Tači je rekao da je državljanstvo za Majka najmanja i najlakša stvar koju institucije Kosova mogu učiniti.

Iza ovoga stoji druga igra - da se Pandelji Majko, kao bivši premijer Albanije, nametne u bliskoj budućnosti kao kandidat za predsednika Kosova ili premijera preko partije DPK Hašima Tačija. Ovo je i planirani put projekta po kome političari iz Albanije, kao i biznismeni, mogu postati aktivni faktor moći na Kosovu.

Da podsetimo da je Pandelji Majko, rođen 15. novembra 1967. u Tirani, bio premijer Albanije u vreme sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine, i kratko 2002. godine, i da je mnogo pomogao “OVK” kao i Hašimu Tačiju. Majko je bio poslanik Socijalisticke partije1992. a bio je i ministar odbrane 2002-2005. u vreme pogroma albanskih ekstremista na Kosovu (marta 2004 godine). Majko je radio na novom Ustavu Albanije a 1997/1998. godine bio je generalni sekretar Socijalističke partije Albanije i šef poslaničke grupe.

Tači ima plan sa Majkom da bude njegov savetnik i lobista a kasnije, moguće, i aktivan u njegovoj partiji pa i kandidat za mesto predsednika Kosova ili druge odgovorne poslove na Kosovu i povezivanje sa Albanijom i BJR Makedonijom. Postoji i mogućnost stvaranja jake socijalsitičke partije Kosova koja bi bila saveznik DPK Hašima Tačija kao umerene leve opcije.

 

    TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode