Putin: Rusija nije strasni branilac Sirije

Rusija nije strasni branilac i advokat sirijskog režima, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom

Putin: Rusija nije strasni branilac Sirije

"Nas nešto drugo brine - šta će biti u budućnosti. Ne želimo da se ponove greške koje su učinjene u nedavnoj prošlosti", rekao je ruski predsednik, a prenela je agencija Itar-Tas s.

Podsećajući "kako je aktivno zapadna javnost podržavala pobunjenike u Libiji", Putin je upitao ko je mogao da zamisli da će "baš oni dovesti situaciju do tragedije - ubistva ambasadora SAD".

"Pre nego što se nešto učini, treba razmisliti šta će potom biti", kazao je predsednik Rusije.

Prema Putinovim rečima, Rusija i Turska imaju u potpunosti iste ocene o onome što se dešava u Siriji, ali ostaje razlika u pristupu prema dostizanju ciljeva i metoda rešavanja krize.
Ruski predsednik je ocenio da je pucnjava na tursku teritoriju sa sirijske strane bila slučajnost, jer "Siriji nije do napada na susede".

Putin je izrazio čuđenje zbog pitanja turskog novinara - postoji li pretnja da Sirija upotrebi atomsko oružje protiv Turske.
Vi se šalite. Zar Sirija ima nuklearno oružje. Možda je pogrešno prevedeno", upitao je ruski predsednik, dodajući da "Sirija nije nuklearna država, čak nije ni blizu mogućoj proizvodnji oružja za masovno uništenje".

Putin je dodao da instaliranje raketa patriot u Turskoj neće doprineti ublažavanju situacije na sirijsko-turskoj granici.
"Ukoliko u početku (pozorišnog) komada na zidu visi puška, do kraja obavezno mora da opali ", podsetio je Putin na stav proslavljenog ruskog književnika Antona Pavloviča Čehova.


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode