REKONSTRUKCIJA: Dušan Petrović zamenjuje Dinkića?

Koliko god se branio od razdvajanja resora finansija i privrede, koje objedinjeno vodi, lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić moraće da pristane na to čim Srpska napredna stranka označi start za rekonstrukciju Vlade.

 
Naš izvor iz vrha SNS-a tvrdi da će taj potez biti među prvima koje će u „velikom spremanju” u Nemanjinoj 11 povući naprednjaci.

Đilas je  uklonio sve  neistomišljenike iz stranke: Dušan  Petrović

Dušan Petrović sve jači


- Sada se lome koplja oko antikriznih mera koje moramo da preduzmemo. Svima je u interesu da se pokrene ekonomija, dovedu investicije i naprave rezovi u javnim rashodima. Insistiramo i na tome da Dinkić ostane bez jednog resora pre svega zbog toga što se u nerednim mesecima, nadamo se vrlo skoro, očekuje neka finansijska injekcija, da li kroz prodaju „Telekoma”, „Železaru” ili neku direktnu investiciju... SNS ne želi da dozvoli da samo Dinkić odlučuje o raspodeli - objašnjava naš sagovornik.

I prosta matematika pokazuje da vladajuća većina i bez URS-a ne bi bila ugrožena, a stabilnost vladajuće većine vrlo lako bi mogle da podupru politički igrači koji su isplivali posle gibanja u pojedinim strankama opozicije, pre svega Demokratskoj stranci.

Ljulja mu  se: Dinkić

Ljulja mu se fotelja: Dinkić

Na konsultacijama vladajuće koalicije o antikriznim merama dogovorene su brojne aktivnosti za oporavak srpske privrede, ali i mere za značajno smanjenje rashodne strane budžeta, saopšteno je sinoć po završetku sastanka održanog u vili Bokeljka, uz napomenu da teret smanjenja fiskalnog deficita neće biti na najsiromašnijim građanima. Navedeno je i da je Vlada Srbije odlučna da sačuva stabilnost finansijskog sistema i da svoje aktivnosti usmeri na povećanje privredne aktivnosti i životnog standarda, kao i da će detalji programa ekonomskih mera biti usaglašeni tokom sledeće nedelje.

Ipak, prema saznanjima,naprednjaci još ne razmišljaju o zameni za URS u vladajućoj koaliciji, a u pripravnosti se već naziru novi partneri - nova stranka Dušana Petrovića Zajedno za Srbiju, ali i minorni SPO, koji se u parlamentu sve češće nalazi na strani vladajuće većine.


- Nije isključeno da bude i rekonstrukcije i izbora. U tom slučaju, scenario koji se bude primenio za rekonstrukciju nagovestiće i partnere s kojima Aleksandar Vučić namerava da pravi novu vladu. Ovoga puta sa svakako manjim brojem partnera - kaže naš izvor.

Na pomenuti plan razdvajanja njegovih resora reagovao je juče i sam Dinkić, rekavši da nema nameru da razgovara o podeli finansija i privrede dok traje ova vlada. Kako je napomenuo, vlada je mogla da se napravi i bez njega, ali da je on prihvatio „najvrući krompir”.
Ministar i lider URS-a je izjavio da treba pogledati rezultate rada ministara i razgovarati o njihovom učiniku, a njegova stranka je, kako kaže, otvorena za diskusiju, uz opasku da su „neki resori teži, a neki lakši”.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je juče - drugi dan zaredom, Beogradu oduzeto 171.659.745 dinara po osnovu pripadajućeg poreza na zarade.

Dragan Đilas

 Đilas je u saopštenju gradske uprave naveo i da Beograd i svi njegovi budžetski korisnici svoje obaveze izmiruju u zakonom predviđenom roku. On je istakao i ukazao još jednom „na besmislenost blokiranja gradova i opština širom Srbije zbog navodnih dugovanja ustanova kojima su osnivači, a koje nisu direktni budžetski korisnici”.


„Istovremeno pozdravljam početak promene stava Ministarstva finansija koje Kragujevcu nije obustavilo prenos para od poreza na zarade, iako Kragujevac ima neizmirene obaveze, što se može videti i na sajtu samog Ministarstva finansija“, istako je Đilas i ironično aludirao na činjenicu da je Dinkićev URS deo vlasti u Kragujevcu. Đilas je juče saopštio da Republika nije uplatila 100 miliona dinara gradu, zbog čega su dovedene u pitanje isplate za različita davanja na gradskom nivou.


„Pitam Dinkića gde je granica? Dokle više i gde je kraj? Preklinjem, nemojte više to da radite i prestanite, jer će ovo dovesti do potpunog kolapsa grada“, rekao je Đilas i objasnio da gradu nisu prebačena sredstva od poreza na plate sa obrazloženjem da devet ustanova, čiji je osnivač grad, nisu uplatile fakture u roku od 45 dana, kako to zakon propisuje.


Ministarstvo finansija je reagovalo navodeći da su Gradu Beogradu privremeno obustavljena transferna sredstva zbog kršenja zakona o rokovima plaćanja.

    TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode