SPS raspušta sporne odbore !

Socijalisti juče na maratonskoj sednici Predsedništva stranke rešili da sprovedu čistku i kazne sve lokalne funkcionere koji neće da formiraju koalicije sa SNS

Ivica Dačić, Branko Ružić, sns,

Ružić i Dačić peglaju odnose sa SNS

BEOGRAD - Nema šale!
Na višečasovnoj vanrednoj sednici Predsedništva SPS, lider te stranke Ivica Dačić rekao je juče da će raspustiti sve lokalne odbore koji odbiju da naprave vlast sa SNS jer neće dozvoliti da Vlada na čijem je čelu padne zbog opština.

Predsednik Izvršnog odbora Branko Ružić sprovešće u delo Dačićev nalog i počistiti sve neposlušne lokalne funkcionere. Da podsetimo, zbog odluke SPS i URS u Smederevskoj Palanci da s vlasti skinu naprednjake, lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić toliko se iznervirao da je rešio da obori Vladu.

- Postupak URS i SPS neće proći bez posledica - zapretio je Vučić.
Članica Predsedništva SNS Jadranka Joksimović rekla je sinoć da ta Vučićeva izjava nije najava novih izbora.

- Kao stranka nećemo dozvoliti da niko unižava rezultat SNS, ali ne verujem da ćemo zbog toga presecati i ići na izbore - kazala je ona.

I sam Dačić je izjavio da su sve priče o povodima za rušenje Vlade gluposti.
- Ako Vlada treba da padne zbog vlasti u Smederevskoj Palanci, neka padne. To su lokalne ujdurme, a na lokalu ima svačega. To je tema koja ne zaslužuje pažnju. Umesto da pričamo o važnim temama, bavimo se glupostima - istakao je Dačić.

Dalje prekomponovanje opštinskih vlasti po modelu koalicije u Vladi Srbije najavio je juče Branko Ružić, dodajući da je jedino Beograd specifičan, iako naprednjaci imaju legitimno pravo da i u njemu traže promenu vladajuće strukture.

- Očekujemo da se vlast promeni u Šapcu, Leskovcu, nekim drugim manjim opštinama, poput Knića i Kuršumlije... To je prirodan proces koji pre svega mora biti u interesu lokalne sredine i građana koji tamo žive - rekao je Ružić i dodao da nema razmimoilaženja u vladajućoj koaliciji.

Dinkić: Kriza će proći

Lider URS i ministar finansija Mlađan Dinkić kaže za Kurir da se nesuglasice partnera u Vladi zbog lokalnih koalicija moraju rešiti.

- Već sutra bi trebalo da se sastanemo premijer Dačić, potpredsednik Vučić i ja da trajno rešimo sve nesuglasice koje postoje na nivou lokalnih vlasti - rekao je Dinkić i dodao da krize u Vladi ipak nema.


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode