SRAMOTNO: Nikolić šalje u Ukrajinu Crnogorca iz Berana da bude ambasador Srbije!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić postavio je zloglasnog Beranca,crnogorskog državljanina (!) Radeta Bulatovića za srbijanskog ambasadora (!) u Ukrajini. Za učešće u atentatu na Zorana Đinđića Bulatovića prvo abolirali Tadić i Živković, a potom ga nagradili Koštunica i Nikolić.

ONI ZNAJU KO STOJI IZA UBISTVA ĐINĐIĆA...

LPS smatra da je imenovanje bivšeg osumnjičenog za pomaganje i podstrekivanje atentata na premijera Zorana Đinđića za ambasadora u Ukrajini sramno i štetno. Rade Bulatović,crnogorac iz Berana je saučesnik zločina iz devedesetih, i saučesnik bivše JNA i Vojislava Koštunice u zatiranju krvavih tragova nakon 5. oktobra. Ondašnji premijer Zoran Živković je dopustio da Bulatović bude nakon atentata aboliran kako bi prikrio svoje učešće u ilegalnoj predaji nekadašnje imovine hrvatske INE ruskoj mafiji, i nesposoban da se, pred pritiscima korumpiranih zapadnih ambasadora poput Montgomerija, Kroforda, Kelera i Masarija, odupre svojim ličnim slabostima i provincijalizmu.
Kvislinška vlada Ukrajine možda zaslužuje upravo Radeta Bulatovića, ali je on nama i danas potrebniji kao svedok odvratnih zločina zbog kojih smo i dalje kao nacija na optuženičkoj klupi.

ARHIVA

BEOGRAD - Jedan od retkih ljudi koji možda zna detalje akcije hapšenja Momčila Perišića mogao bi da bude Rade Bulatović, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SRJ.

Kako je predstavnicima savezne i republičke vlasti objasnio Nebojša Pavković, načelnik Generalštaba VJ, on poslednjih nekoliko meseci „nema uvida" u rad Službe vojne bezbednosti, već ovim sastancima prisustvuje Rade Bulatović. DS prenela je navode iz biografije Rada Bulatovića.

„Bulatović je bivši član JUL-a. Ovaj čovek je do 5. oktobra bio glavni kadrovik u SMIP-u kao kum Nebojše Vujovića, tadašnjeg pomoćnika ministra. Za Bulatovićevo ime se vezuje skandal od pre šest godina kada je, kao vicekonzul u Rimu, izgubio 50 hiljada američkih dolara. Istraga o ovom novcu nikada nije sprovedena, a Bulatović je vraćen za Beograd.

Nešto kasnije ovaj diplomata je adaptirao luksuzno potkrovlje od preko 200 kvadrata u centru Beograda, a zatim je poslat u Istanbul na mesto vicekonzula. Posle 5. oktobra, izbačen je iz SMIP-a, a nedugo zatim je postao savetnik predsednika SRJ za nacionalnu bezbednost.

Nedavno je Bulatović boravio na jugu Srbije s Lukom Karadžićem, kada je pripadnicima VJ delio knjige Radovana Karadžića. Bulatović je postao vrlo moćan poslednjih meseci. Iako nema zakonsko pravo, prisustvuje sednicama najviših vojnih organa".

 

Bukva iz Berana

Anonima grupa iz Bezbedonosno - informativne agencije u pismu našem listu navodi: "Pošto je Srbija zemlja čuda, onda nije ni čudno da Rade Bulatović, Crnogorac iz Berana, bivši JUL-ovac, vodi Bezbednosno - informativnu agenciju i to u vreme kada Srbija bije bitku za deo svoje teritorije i svoju evropsku budućnost."

U pismu se iznose i detalji.

"Izigravši svoje dojučerašnje najbliše saradnike i prijatelje, manirom iskusnog JUL-ovca, Bulatović je, zarad svog opstanka ali i pranja prethodne biografije, krenuo u uništavanje svakog operativnog rada srpske slušbe bezbednosti, dobijajući pohvale za takav 'reformatorski poduhvat'.

Tajna Bulatovićevog uspeha leši u staroj kumovskoj vezi sa Crnogorcem Nebojšom Vujovićem, takođe JUL-ovskim diplomatom, sada predstavnikom "Hemofarma'' u SAD, koji se tokom diplomatske slušbe u Vašingtonu otvoreno stavio u slušbu američkih obaveštajnih slušbi. I to preko Bert Brauna, obaveštajca koji kasnije otvoreno radi na podrivanju Vlade Srbije na čijem je čelu bio Zoran šivković.

Gospodin Braun ješ ključni diplomata na čiju se urgenciju Bulatović izuzima iz istrage za ubistvo premijera Zorana Đinđić. Nakon toga dobio je pristojnu novčanu odštetu koju, recimo, Aco Tomić nikada nije uspeo da naplati.

šDršeći se ove stare obaveštajne veze, Rade Bulatović okreće leđa svom saborcu Aci Tomiću i svim svojim drugovima, da bi sa Aleksandrom Nikitovićem, Vojinom Lazarevićem, Stevanom Nikčevićem i kumom Nebojšom Vujovićem (svi su Crnogorci i dršavljani Crne Gore) pretvorio Koštuničinu vladu u pukog izvršioca crnogorskih, hrvatskih, američkih i ko zna čijih interesa."

Sastavljači pismaš navode Bulatovićeve učinke u Agenciji.

"U samoj Agenciji na čijem je čelu Rade Bulatović zabranjuje svaki rad vezan za Kosovo, zaustavlja započete akcije otkrivanja terorističke mreše na jugu Srbije, zabranjuje uključivanje tehnike Agencije u potragu za odbeglim pripadnicima zemunskog klana, a u potragu za Ratkom Mladićem uvodi svoj tim, za koji niko osim Amerikanaca ne zna.

šDa li oni kriju ili traše Ratka Mladića i kome to ide u prilogš Usput, Bulatović Amerikancima predaje kompletnu arhivu Agencije, trašeći samo jednu protivuslugu - podršku za njegovo buduće ambasadorsko imenovanje.

Da bi izbrisao sećanja u Agenciji - ko je on i odakle dolazi - Bulatović zapošljava preko hiljadu novih radnika, iako i ovi koje je zatekao ne rade ništa.

Međutim, lukavi Bulatović je među tih hiljadu novoprimljenihš uvrstio i oko 200 koji su članovi DSS i bar još toliko kadrova "Nove Srbije" i G-17, tako da priča o depolitizaciji Agencije čeka novi početak." - navode anonimni radnici BIA u pismu.

Oni opisuju i način na koji rukovodi direktor Bulatović.

"Manirom Titovog omladinskog funkcionera (bio je sekretar UK SSO Beograda, prim. redakcije), Bulatović naređuje korišćenje rezidencija isključivo za njegove lične potrebe, uređuje prostor oko kabinetaš najskupljim eksponatima "Garden centra", večera isključivo na "šabaru" (brod-restoran na Savi, pored hotela Jugoslavija, prim. redakcije), po cenama većim od prosečne plate u Srbiji. Ne mrda bez 6 - 7 telohranitelja, koji terorišu pola grada jurcajući Legijinim dšipovima.

Bulatović spopada sekretarice i okrušen je poltronima koji veličaju njegov ogroman uspeh. Tako je vlasnik butika iz Smederevske Palanke i bivši pripadnik JSO postao načelnik analitike (Uprava za analitiku i informatiku, prim. redakcije), a operativac poznat po obradi novinara Slavka Ćuruvije u vreme atentata na njega - načelnik za kontakte sa stranim slušbama.

Poput šefova slušbi klasičnih banana dršava, Bulatović obilazi strane ambasade otkrivajući im gde su "zlikovci iz Slušbe'' postavili prislušne uređaje, misleći da tako obezbedi svoj reformski imidš. Takođe,omogućuje američkoj obaveštajnoj slušbi direktan pristup srcu prislušnog centra u Beogradu, tako da je većina naših političara konačno u pravu kada paranoično tvrde da su prisluškivani, s tim da to sada ne radi srpska, već američka obaveštajna slušba",š podvlači se u pismu upućenom našem listu.

U pismu se navode i drugi detalji.

"Uz posredovanje Vojina Lazarevića, zajedno sa trećim Crnogorcem, Stevanom Nikčevićem,š direktorom SDPR-a(rukovodioš akcijom slušbeš u likvidaciji Slavka Ćuruvije, prim. redakcije), Rade Bulatović za potrebe Amerikanaca obezbeđuje izvoz orušja Gruziji, uprkos oštrom upozorenju Ruske Federacije koja na to gleda kao na otvoreno neprijateljstvo Srbije, koja, pak, očekuje rusku pomoć oko rešavanja statusa Kosova.

U dilu sa školskim drugom Srbom Panićem, zamenikom direktora za imovinu Srbije, Bulatović započinje projekat izgradnje stanova na Banjičkom visu, a koje bi gradile firme njihovih partijskih finansijera, uz debelu proviziju za njih dvojicu.

Jedino čega se Bulatović plaši u ovom trenutku je novi Legijin iskaz, jer je napravio dogovor sa njim, pa ukoliko ne ispuniti obećano, garantovan mu je nemiran san.

Dobro obavešteni izvori iz CZ-a tvrde da je Legija uputio poruku Bulatoviću kojom ga je podsetio na drušenja tokom 2002. godine, kao i na dogovor prilikom predaje. Naši izvori tvrde da jedan od njih dvojice šiv neće dočekati nove izbore", zaključuje se u pismu upućenom Tabloidu.

šivot i rad direktora svake tajne slušbe obavijen je velom tajne. Ipak, ponešto i novinari mogu da saznaju. Direktor BIA gospodin Bulatović je, odmah po postavljenju, otputovao u zvaničnu posetu kolegama u Lengliju (sedište CIA). Sa njim su u delegaciji putovali i načelnik Pete uprave BIA Rajko Savić, koji je danas i šef specijalnog tima za hvatanje Ratka Mladića i gospođa Senka Jovanović, glavni inspektor u Devetoj upravi (Uprava za saradnju sa stranim slušbama), koja je bila i prevodilac. Gospođa Jovanović je ljubavnica i gospodina Savića i gospodina Bulatovića.

Koliko je i šta je sve g. Bulatović predao od arhivskih fondova kolegama iz Lenglija moše se rekonstruisati, a što su vešti slušbenici ove slušbe, svakako, na vreme uradili, čekajući odlazak sadašnjeg direktora. A mnogima su videli leđa, za kratak period (Stanišić, Rade Marković, Goran Petrović, Andrija Savić, Miša Milićević).

Direktor BIA je slušbeno posetio i Federalnu obaveštajnu slušbu Ruske Federacije.

U Jasenovu je primljen na visokom nivou. Upućeni tvrde da je i general-pukovniku Sergeju Lebedevu takođe nešto nudio, ali njegova pratnja u to nije upućena.

I bez poznavanja tajni tajne slušbe, i obični građani mogu zaključiti da je Bulatovićev učinak - impresivan. Ni najveća budala ne bi uspela da potpuno razbije operativnost i sposobnost srpske tajne slušbe da se bavi aktivnostima za koje je ustavno i zakonski nadlešna i obavezna da ih sprovodi u cilju zaštite nacionalnih i odbrambeno-bezbednosnih interesa Srbije. Bulatoviću je to pošlo za rukom.

 

Klika iz Berana

 

U vreme kada su se Crna Gora i njeno rukovodstvo spremali za otcepljenje od Dršavne Zajednice, Srbijom su vladali, poput organizovane kriminalne grupe, upravo Crnogorci. Predsednik Srbije Boris Tadić - Crnogorac, dršavljanin BiH. (Mada on pouzdano nije član ove organizovane kriminalne grupe). Premijer Koštunica, po ocu Damjanović, Crnogorac. Ministar unutrašnjih poslova Srbiješ Dragan Jočić - Crnogorac iz Berana. Direktor tajne slušbe Rade Bulatović iz Berana. šef kabineta premijera Srbije Aleksandar Nikitović iz Bara. Glavni finansijer Vojin Lazarević iz Kotora. Svi dršavljani Crne Gore i novopečeni dršavljani Srbije. Da li je onda čudno što se Crna Gora lako otcepila i što je banda iz Crne Gore, koja je na vlasti u Srbiji, pljačka, razara, ponišava, teroriše...

 

Da se zna

 

Direktor BIA Rade Bulatović, od oca Mila,š rođen je 19. marta 1958. godine u Beranama (Ivangrad) u Crnoj Gori. Zvanično prebivalište mu je u Beogradu, u Zmaj Jovinoj broj 39.

šZvanična biografija Radeta Bulatovića nikada nije objavljena, ali su novinariš došli do podataka da je kao diplomata slušbovao u Rimu i Istanbulu. Kada je ušao u politiku, kao savetnik predsednika SRJ, protivnici su mu pripisivali izvesne afere iz prošlosti ali ništa od toga nije potkrepljeno dokazima, piše "Politika" u martuš 2004. godine, kad je Bulatović postavljen na sadašnju funkciju. O navodnim aferama u koje je bio umešan posebno je pisano u aprilu 2003, kada je bio u zatvoru, osumnjičen da je umešan u pripremu atentata na Zorana Đinđića, a prema razgovorima koje je vodio sa Dušanom Spasojevićem i Miloradom Ulemekom Legijom.

šU tom periodu štampa se bavila ne samo onim što je Bulatović radio kao savetnik nekadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice već i onim što je radio pre 2000. godine. Imajući u vidu da zvanična biografija ovog dršavnog slušbenika nije dostupna javnosti, mediji su morali da se sluše anonimnim izvorima, pa nije ni potvrđeno ni demantovano da je bio predsednik komisije za stanove u jednoj beogradskoj opštini i da je od te komisije dobio stan, zatim da je bio član JUL-a, da mu je nestalo oko pedeset hiljada dolara dok je slušbovao u Rimu te je sa kolegama vraćen za Beograd, kao i da je 2002. boravio na jugu Srbije sa Lukom Karadšićem i da je pripadnicima VJ delio knjige Radovana Karadšića, da je stručni vojni skup na Topčideru pozdravio u ime "vrhovnog komandanta" (Koštunice).

šDok je za vreme "Sablje" bio u zatvoru, DSS je oštro protestovao tvrdeći da su on i general Aco Tomić politički zatvorenici. Iz zatvora je pušten u julu 2003. godine tek kadaš je tadašnji direktor DSS-a Mile Tomić uspešno završioš pregovore sa posrednikom tadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića.

šGospodin Tomić je obećaoš ministru policije Dušanu Mihajloviću da će DSS apsolutno zaštiti Mihajlovića nakon promene vlasti. Bilo je reči i o novčanoj naknadi u korist Mihajlovićevog dšepa.

Njegovi branioci izjavili su tada da je krivični postupak protiv Bulatovića odlukom suda proglašen za slušbenu tajnu.

š Ono što su, pišući o Bulatoviću, mediji često citirali jeste njegov tekst objavljen u NIN-u, u martu 2002. godine. Bulatović tada piše da je u Resoru dršavne bezbednosti postignut naročito "pozitivan napredak" postavljenjem Andrije Savića, čijim dolaskom "počinje proces depolitizacije" ove slušbe. Novine su kasnije pisale da je Savić postavljen nakon protesta Crvenih beretki, na njihov zahtev.

šIz Bulatovićevog teksta upečatljive su i konstatacije da je presecanje tzv. "afere Perišić "uspeh jedinstvenog sistema bezbednosti zemlje", da će se "ova akcija izučavati u budućim udšbenicima bezbednosti" i da je "to ostavilo pozitivan utisak na najširu javnost".   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode