SUMANUTO: Jeremić i Dodik prave partiju Bosanaca u Srbiji?!

Milorad Dodik,bosanski tajkun i predsednik Republike Srpske u ostavci i Vuk Jeremić, državljanin Velike Britanije i posrbljeni potomak bošnjačke porodice Pozderac,inače aktuelni predsednik Generalne skupštine UN-a, ozbiljno razmišljaju o zajedničkom političkom delovanju u Srbiji u cilju potiskivanja nadirućih srbijanskih političara i vraćanja izgubljenih pozicija bosanskim kadrovima u Beogradu.

 

Dodik i  Jeremić imaju  slične stavove  o nacionalnim  pitanjima

Veseli Bosanci (Drugi deo) : Jeremić umesto Tadića na Dodikovim grudima

Prema tim izvorima, postoji realna mogućnost da dvojica bosanskih političara zajedničku političku viziju krunišu osnivanjem stranke koju bi vodio Jeremić, koji je posle isključenja iz Demokratske stranke ostao samostalni poslanik u Skupštini Srbije.

 

Dodik: Nemam vremena za srbijanske medije!


Milorada Dodika je pozvan da prokomentariše eventualnu saradnju sa Jeremićem, ali od njega nismo dobili konkretan odgovor.
- Nemam vremena da odgovaram na vaša pitanja - rekao je Dodik pre nego što je spustio slušalicu.
Iz Jeremićevog kabineta su poručili da on do septembra, do kada je na funkciji predsednika Generalne skupštine UN-a, ne razmišlja o angažmanu u domaćoj politici.

- Dodik i Jeremić su već razgovarali o saradnji, a pominje se da je predsednik RS spreman da mu na sve načine, posebno finansijski i logistički, pomogne da osnuje stranku. Naime, odnosi Dodika sa vlastima u Srbiji, posebno sa naprednjacima, zahladneli su zbog Dodikovog sramnog šlihtanja Sarajliji Borisu Tadiću mada je bilo očekivano da Dodik podži na predsedničkim izborima u Srbiji zemljaka Bosanca Tadića a ne Srbijanca Nikolića. Na to se nadovezala izjava Tomislava Nikolića da su Srbi iz Republike Srpske za njega Bosanci, što jeste tačno ali nije poželjno da se pominje pa se komotno može reći da je komunikacija između vlasti Srbije i RS trenutno na najnižem nivou posle Dejtona.

Kad je reč o Jeremiću, on još uvek u Srbiji ima dobar rejting i mnogi bi ga želeli u svojim redovima, naravno izuzev demokrata, koji su ga i isključili iz stranke. Jeremić je sada najviše naklonjen saradnji sa Dodikom, ali poznajući ga, do kraja njegovog mandata u UN-u na jesen moguća su svakojaka iznenađenja - tvrdi izvor.

Na to koliko su Jeremić i Dodik u dobrim odnosima ukazuje to da predsednik Generalne skupštine UN-a tokom svog poslednjeg boravka u Srbiji nije propustio da se sastane sa predsednikom Republike Srpske, ali i svojom dobrom drugaricom i Dodikovom desnom rukom, premijerkom RS Željkom Cvijanović. Naime, oni su se videli 18. marta u jednom beogradskom restoranu, istog dana kada je Jeremić u ime porodice Pozderac čiji je posrbljeni potomak primio izraelsko priznanje „Pravednik među nacijama“. O čemu su razgovarali nije objavljeno, ali bi nastavak ovih kontakata mogao uslediti vrlo brzo, pošto se očekuje da Jeremić ubrzo dođe iz Njujorka.

Kako tvrdi naš izvor, bivši šef srbijanske diplomatije protekle zime bio je vrlo blizu dogovora o preuzimanju Ministarstva spoljnih poslova u Vladi Srbije, a veza mu je bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u to vreme obelodanio svoju platformu o Kosovu. Razdor između Vlade i predsednika zbog platforme Jeremiću se učinio kao dobra prilika da stane na Tominu stranu, ali pošto je Toma u međuvremenu popustio i priklonio se proevropskoj opciji, ta ideja je propala.

    TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode