Tadićev rođak čuva vlast Ničiću

Formiranje vlasti SNS, DS i LDP u Zaječaru koči rođak lidera DS Stanislav Tadić, koji se priklonio gradonačelniku Bošku Ničiću

Boris Tadić

Boris umešao prste i u Zaječaru

BEOGRAD - Lud zbunjenog!
Iako su naprednjaci, demokrate i LDP pre dva dana potpisali koalicioni sporazum kako bi smenili Boška Ničića s vlasti u Zaječaru, celu stvar koči ni manje ni više nego rođak Borisa Tadića - Stanislav Tadić.

Čeka se SPS

Naime, prema postojećoj računici, za većinu u parlamentu potrebno je 26 od 50 odbornika, ali zbog nećkanja Tadića trenutno se svi nalaze u pat-poziciji. Čeka se odgovor socijalista, koji imaju tri mandata, a koji su juče zajedno s potpredsednikom SPS Žarkom Obradovićem odlučivali da li će biti deo nove vlasti sa SNS i LDP.

Aleksandar Branković, demokrata i kandidat za novog gradonačelnika Zaječara, za Kurir kaže da se nada podršci socijalista jer je njegov stranački kolega Tadić oduvek bio Ničićev kadar.

- Tadić ne poštuje odluke odbora DS. Iskreno rečeno, uvek je više bio Ničićev nego naš. Ali u ovom trenutku je najvažnije da se smeni Ničić - ističe Branković.

S druge strane, Stanislav Tadić za Kurir kaže da nije ničiji, osim što je rođak lidera DS.
- Na sednici gradskog odbora DS odlučeno je da ne potpisujemo nikakav sporazum dok se ne završi izborna skupština u DS. Moram da poštujem odluku, a to što neki drugi pričaju drugačije, to je njihova stvar - kaže Tadić. Međutim, na pitanje da ga upravo partijske kolege optužuju da je Ničićev, on odgovara da to nije tačno.

- Što se tiče Ničića, moje je pravo šta o njemu mislim i to neću da kažem javno, jer bi to zloupotrebili - zaključio je Tadić.

Sukobi u DS

Za naprednjaka Stefana Zankova jedino je važan koalicioni sporazum po kome zasad DS dobija gradonačelnika.
- Na njima je da se između sebe dogovore ko je za koga. Mi tu nećemo da se mešamo. Čekamo SPS, pa da krenemo da radimo - zaključio je Zankov.

Jedini koji se juče nisu oglašavali su socijalisti. Na pozive Kurira nije odgovarao ni potpredsednik SPS Obradović, ali i ni Dušan Ivanić, predsednik lokalnog odbora SPS.

Tadićev rođak priklonio se URS
Boško Ničić

 

Naprednjaci uzeli Leskovac uz pomoć PUPS

Naprednjaci iz Leskovca obezbedili su većinu za formiranje nove vlasti uz pomoć PUPS. Goran Cvetanović, predsednik OO SNS, juče je u prisustvu tri odbornika PUPS rekao da će buduća vlast imati 39 od 75 odborničkih mesta.

- Imamo većinu i bez SPS. Nisu toliki faktor kako su smatrali, ali naša vrata su im širom otvorena - rekao je Cvetanović i dodao da je već dobio čestitke od zamenika predsednika SPS Žarka Obradovića. Jovan Jović iz PUPS rekao je da su se odlučili za promenu koalicije poštujući odluku centrale.

 


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode