Analiza "žute" štampe: Ringier Axel Springer - kompanija koju prate bombe,atentati....

 

Аксел Спрингер АГ је једна од највећих немачких компанија у мултимедијалној Европи , са више од 11.500 запослених и са годишњим приходима од око  2,9 милијарди евра.

Компанија је активна у укупно 36 земаља,укључујући Мађарску , Пољску ,Чешку, Русију и Немачку , Француску ,Шпанију , Швајцарску, Србију, Кину... 

Она има под контролом више од 230 новина и часописа, више од 80 онлајн медија  као и власнички удео у неким веома популарним телевизијским и радио станицама.

Ова контроверзна компанија  је почела са радом у 1946/1947 години а покренута је од стране Немца из Хамбурга,новинара Аксел Спрингера . [ 2 ] Њен садашњи директор је Матијас Допфнер . 

Аксел Спрингер,оснивач компаније

 

Аксел Спрингер компанија је највећа издавачка кућа у Европи и контролише највећи удео на немачком тржишту за дневне новине, 23,6%, [ 3 ] у великој мери и зато јер је њен водећи таблоид Билд  најчитанија новина у Европи, са највише дневних читаоца и приходом од 12 милиона евра.

Политика компаније везује се за конзервативне,тврде немачке партије а антилевичарска концепција извештавања довела је до великих сукоба са социјалистичким покретима у Немачкој.

На пример,Аксел Спрингер АГ је одбио да објави рекламне кампање за левичарске партије у 2005, као и социјалистичког ПДС у ранијим изборима. [ 9

У 1960 и 1970 компанија је била на удару бројних левичарских група због написа у издањима Аксел Спрингера који су довели до атентата на познатог левичара Вилија Рудија Дашкеа. 

                                                                                                                            Вили Руди Дашке

 

Компанија је касније медијски напала и осудила и немачко-америчког писца Рајнхард Леттау због запаљивог левичарског говора на Фреие Университат Берлин  након чега је овај писац протеран из Немачке,па је  у 1968 њихово дописништво у Берлину било блокирано од стране студената.

 У  1972.години  Фракција Црвене армије преузела је одговорност за шест бомби постављених у згради дописништва Аксел Спрингера у Хамбургу  (само три су експлодирале а 17 људи је тада повређено) [ 10 ] , а у 1975.години бомба је подметнута у њиховој  канцеларији у Паризу. "Група 6. март" (повезана са Фракцијом Црвене армије) преузела је одговорност за тај напад.

 

Спрингер је умро у Западном Берлину 1985.године. [ 3 ] Његова наследница је његова пета (и последњи) супруга Фриеде Спрингер (рођена 1942).

 


 

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ ПРЕНОСИ ОБАВЕШТЕЊЕ СВОГА ЧЛАНА ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ:ПОЗИВ МИОДРАГА ЛУКИЋА, ЧЛАНА УКС ИЗ ШВАЈВАРСКЕ:Позивам све свјесне Србе да бојкотују Ringier-ова издања у Србији

Швајцарска фирма Ringier је власник и једног броја листова у Србији (Блиц, Ало, 24 сата, Блиц Жена, Пулс, Нин...).

Зашто да их бојкотујемо?

Иста та фирма је влесник листа Блик (Blick) у Швајцарској, у којем већ двадесет година новинари не пропуштају прилику да облате српски народ. Последњи примјер, један од безазленијих, је текст који наводим:

https://www.blick.ch/news/schweiz/bern/t ... edi-174743


Самир и Башким су Срби?

У тексту се наглашава да је убица Самир Србин.

Ово је само један од мноштва примјера гдје се намјерно у јавност гура дезинформација у којој се кроз лик неког криминалца Албанца који је почнио страшан злочин, заправо Срби приказују као криминалци.

Почетком априла 1999. у Женеви је убијен Борислав Боро Јамина. Убла су га двојица Албанаца, а швајцарски медији су своју јавност информисали да је у Женеви убијен један косовоски Албанац. Ко је предњачио у томе, погађате, зар не?

Поред поменутог листа, предњачила је и телевизија Теле 24 (данас https://www.telezueri.ch/), што сам описао у роману „Рањени Вук“.

Ко сам ја?

Миодраг Лукић је из Лопара, Република Српска, Босна и Херцеговина. Живим и стварам у Швајцарској.
Пишем романе, драме, приповјетке и филмска сценарија.
Романи: Луди Вјетар – Serbian Gigolo, Студио Европа, Рањени Вук, Судбине, Хијене, Рањени вук II, Месо, Фока и Ајдук.
Драме: Банкарка или лаж наша насушна, Круна краљице лепоте, Печат језика, Видовњак Ђока и паразити, Педеститис, И да сам паметан полудео бих, Одлагање живота, Гастарбајтер, Ајнштајнова жена, Едукована жена, Звезде дна, Нецу куци и Господар никако да дође.
(Сва поменута драмска дјела аутор је и режирао у Српско-швајцарском позоришту Дуга у Швајцарској.)

Последње двије деценије провео сам у Швајцарској, и свједок сам ужасне антисрпске пропаганде која је вођена у западним медијима, а поменути лист је био на водећем мјесту у Швајцарској.

Зато, драги Срби, престаните да купујуте издања поменуте куће и тиме им поручите да не желите да финансирате оне који вас већ годинама блате, па и онда када један дио своје зараде остварају у Србији.Срдачан поздрав
Миодраг Лукић


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a free websiteWebnode