Fašizmom protiv 'cenzure': OEBS i Nemci podržali fašistu!

"Virus koji se zove cenzura opustošio je internet“, žali se fašistički portal Teleprompter u vlasništvu poznatog novosadskog fašiste Danila Redžepovića. Pomenuti portal nedavno je tražio obračun Novosađana sa "nepravoslavnim sektašima" zbog čega je podneta krivična prijava protiv vlasnika ovog privatnog sajta Redžepovića.

Fašista sa osmehom OEBS-aFašista sa osmehom OEBS-a: Danilo Redžepović

Vučić je tokom rekordnih poplava svojim šou-nastupima i autoritarnim ponašanjem, koje su non-stop pratile televizijske kamere „sejao paniku, zbunjivao vlasti i pojačavao haos“, piše orkestrirano nemačka štampa ogorčena zbog problema u vezi sa dobijanjem nacionalne frekvencije u Srbiji njihove TV Nova.

Tagescajtung iz Berlina piše da vlasti u Srbiji, kandidatu za Evropsku uniju, posežu za cenzurom kao u „svoja najgora vremena“. Međutim, kritičari vlade se ne daju, konstatuje list: „Apelom protiv cenzure“, građani kritički nastrojeni prema režimu i novinari početkom ove nedelje su se usprotivili žestokoj represiji prema onima koji misle drugačije. Brisanje kritičkih tekstova sa internata kritikuju sindikat novinara NUNS i ombudsman Saša Janković. U poslednjih nekoliko dana odmeravanje snaga između vlade i njenih političkih protivnika liči na trku, desetine poruka sa kritikama nestaju sa interneta čim se pojave.

"Vlada je pritom skoro celo medijsko tržište učinila svojim podanikom", piše dalje berlinski dnevnik. Renomirani list Politika, novinska agencija Tanjug, drugi najveći list Novosti i najveća TV stanica RTS – sve je u vlasništvu države. Zbog toga je logično da TV Nova, koju delom finansira nemački kapital, ne može da dobije nacionalnu frekvenciju, suprotno domaćim zakonima, jer ta stanica insistira na svojoj nezavisnosti. Pod naslovom „Bog i Vučić“ dnevno glasilo Demokratske stranke Danas je prošlog vikenda analizirao dublje uzroka problema sa medijima. „Vučić vodi stranku sa elementima Falange (španski fašisti). Stranka koja nije iznutra demokratska, ne može ni spolja da obezbedi demokratiju. U Srbiji imamo dirigovane medije“, završava citat i svoj članak, Tac iz Berlina. List Danas je imao privilegovan status neopravdanog i favorizovanog doniranja novcem iz budžeta Srbije u vreme dvomandatne diktature Borisa Tadića i njegove kriminogene Demokratske stranke zbog čega se u javnosti smatra "lopovskim" glasilom.

„Zahtevamo hitan prestanak svih napada na slobodu izražavanja“, piše zloglasni blog nekadašnjih jugoslovenskih komunista Peščanik. Odmah ga je podržalo oko 80 svakojakih organizacija i pojedinaca. Oni traže da „slobodu i vladavinu prava“ poštuje i premijer Aleksandar Vučić, kao najdominantniji političar u zemlji. „Virus koji se zove cenzura opustošio je internet“, žali se fašistički portal Teleprompter u vlasništvu poznatog novosadskog fašiste Danila Redžepovića. Pomenuti portal nedavno je tražio obračun Novosađana sa "nepravoslavnim sektašima" zbog čega je podneta krivična prijava protiv vlasnika ovog privatnog sajta Redžepovića. Iz opticaja je posebno brzo povučen prilog na minornom blogu portala Libreto u kojem se, veoma argumentovano, zahteva Vučićeva ostavka.

Vučić: Opasne dezinformacije, OEBS odmah da dokaže navode

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je poručio da nikome, pa ni OEBS-u, neće dozvoliti da Srbija bude napadana bez razloga i za ono što nije kriva. Komentarišući saopštenje OEBS-a, u kojem se od srpskih vlasti traži zaustavljanje navodnog ukidanja nekih sajtova i prekid prakse povlačenja određenih informacija, Vučić je poslanicima republičkog parlamenta rekao da je OEBS-u uputio pismo u kojem zahteva da predstavnici te organizacije odmah dostave dokaze za takve tvrdnje, ako ih uopšte imaju. Navodeći da odgovor još nije dobio, premijer je ocenio da je saopštenje OEBS-a politički opasno po Srbiju zato što neko nastoji da plasiranjem laži ugrozi demokratski kredibilitet zemlje. Prema njegovim rečima, Srbija mnogima na različite načine počinje da smeta, jer je uprkos krizi postala najveća ekonomija na Zapadnom Balkanu.

ARHIVA

Ne dozvolimo linč

Kao podršku organizaciji “Culture Exchange” u potpunosti prenosimo njihov odgovor Danilu Redžepoviću.

Culture Exchange će uvek i zauvek biti Culture Exchange i ni na bilo koji način neće pripadati nijednoj od političkih i religijskih grupa.

Članovi i prijatelji Culture Exchange-a potiču iz različitih zemalja, etničkih grupa i kultura. Čitava ideja ovog socijalnog projekta je da stvori otvoren prostor i mesto u Novom Sadu za radionice bilo koje vrste, da promoviše grupne projekte, lokalne umetnike, kulturu i muziku.U našoj skoro jednogodišnjoj istoriji se ovaj prostor nije koristio da se promoviše bilo kakva religijska propaganda ili da skuplja članove bilo kakve sekte, kulta ili političke grupe.

Osnivači Culture Exchange-a, Anna Powdrill, Simon Wilson, Evdoxia Seitanidou, Daniel Fernandez, Leilani Fernandez, Pavel Rogala i Suzana Viviani imaju različita uverenja i životna iskustva. Anna Wormus i Andrew Wormus nikada nisu bili deo Culture Exchange-a.Za više detalja o njihovim projektima molimo vas da kontaktirate njih.Prema onome što znamo o njima, shvatili smo da su dve veoma brižne individue koja su, stavljajući svoje sopstvene potrebe na stranu, pružali humanitarnu pomoć Balkanu.

 

Povezanost sa Familijom?

Neki od osnivača Culture Exchange-a su rođeni u Familiji jer su njihovi roditelji bili deo ove hrišćanske misionarske organizacije.Generalno govoreći većina nas i dalje ima hrišćansku veru, ali svi mislimo da su vera i lično uverenje lična stvar i da ne bi trebalo da bude stvar ubeđivanja drugih ljudi, kao i da niko od nas nije deo nikakvog kulta.Verovali ili ne, mi ne organizujemo pijane orgije u sred noći niti prizivamo demone iz pakla prekriveni kozijom krvlju pevušeći hare krišnu.Nijedna osoba niti religija nema monopol o istini i mislimo da svi mi tražimo na svoj način istinu.Razočarani smo što Danilo Redžepović nije uzeo za shodno da kontaktira Culture Exchange ili bilo koga od članova ili prijatelja da sazna drugu stranu priče.Ako bilo ko ima neka nerazjašnjena pitanja o bilo čemu što je vezano za nas slobodno pošaljite poruku i mi ćemo biti i više nego srećni da vam odgovorimo.

Culture Exchange je svež koncept, ideja, spaja biznis sa socijalnom, humanitarnom organizacijom.Kombinovanjem eko-prijateljskog kafića i radionice za pravljenje bicikala po vašoj narudžbini sa besplatnom bibliotekom i kulturnim centrom, koncept je u stanju da se odvija svojim tokom i umesto da se oslanja na grad za finansiranje, sposoban je da sam finansira projekte u Novom Sadu.Sav prihod je investiran nazad u lokalnu zajednicu i većina ljudi koji rade u Culture Exchange-u su volonteri i nemaju platu, ali su tu jer vole Novi Sad i snažno veruju u jaku lokalnu zajednicu i jesu spremni da vredno rade da bi je načinili boljim mestom.

Novi Sad je oduvek bio odlično mesto za nove ideje, kreativni rad i bogatu kulturu i ljude.Možda je Danilo Redžepović, umesto brze procene i optužbe, traganja za različitostims u poreklu, kulturi, polu itd. mogao da nađe stvari koje nas spajaju da budemo ujedinjeni, stvari koje prevazilaze barijere o rasi, religiji, nacionalnosti, polu i dr.,da nađemo način da gradimo zajedno, da pokušamo da bolje razumemo jedni druge i da načinimo zajednicu Novoga Sada još boljim mestom.Culture Exchange je tu za Srbiju, a naročito za zajednicu Novog Sada.

Kao individualci i kao organizacija, mi naravno nismo savršeni i svaki dan otkrivamo kako smo mali i neadekvatni u odnosu na globalizaciju, korporativnu pohlepu, političku korupciju i religijsku netrpeljivost toliko proširenu u današnjem svetu.Ali obećavamo da ćemo uvek biti mi, jasni u tome što radimo i tu da pomognemo najbolje što možemo da Novi Sad bude svake godine sve bolji i bolji.

 

Iskreno,

Osnivači Culture Exchange-a

Izvor: https://ck13.org/6283   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode