Medijska mafija Srbije

Svetomir Marjanović, zamenik urednika niskotiražnog tabloida Blic, u isto vreme je bio suvlasnik Presa zajedno sa vlasnikom „Delte“ i gradonačelnikom Beograda

Miroslav Mišković, Dragan Đilas, Svetomir Marjanović, Blic, Pres,

Veselin Simonović i Miroslav Mišković

BEOGRAD - Medijska mafija ne prestaje da napada Kurir!
Otkako je Kurir objavio da niskotiražni tabloid Blic, njegova ćerka-firma Alo, ali i juče ugašeni list Pres - u sprezi s tajkunom Miroslavom Miškovićem i vlasnikom „Dajrekt medije“ Draganom Đilasom, ABC Srbija i „Stratedžik marketingom“, kroz lažiranje tiraža i čitanosti - otimaju milione evra, ne prestaju panični napadi na ovaj list.

Kurir nastavlja da raskrinkava ovu interesnu grupu, a došli smo do dokaza da su urednici ovih listova povezani s vlasnikom „Delte“ Miroslavom Miškovićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Poznato je, naime, da je Svetomir Marjanović, aktuelni zamenik glavnog urednika niskotiražnog tabloida Blic, do juče bio blizak partner tajkuna Miškovića i Đilasa u listu Pres. Kako je objavio dnevni list Informer, Marjanovićev šef, urednik niskotiražnog Blica Veselin Simonović, na sumnjiv način je došao do stana u naselju Belvil, koji je gradio Mišković, i to u saradnji s vođom narko-klana Darkom Šarićem!

Ova povezanost „nezavisnog“ novinarstva s najmoćnijim ljudima u zemlji, među kojima su i osumnjičeni za nekoliko sumnjivih privatizacija, samo svedoči da im je cilj bio da otimaju pare od građane i oglašivača i unište Kurir, koji je više puta pisao o njihovim malverzacijama. Nisu se libili od toga da nam non-stop šalju fingirane kontrole i inspekcije i tako pokušaju da nas uplaše... Pokušali su da rasture redakciju Kurira pravljenjem novog lista Pres i vrbovanjem novinara i urednika. Zatim je niskotiražni tabloid Blic, parama otetim od tiražnijih konkurenata na tržištu, napravio jeftini tabloid Alo, čiji je jedini cilj bio preuzimanje čitalaca Kurira, ali opet ćorak.

Zahvaljujući našim čitaocima, preživeli smo sve ovo, a Kurir je ovog puta krenuo u odlučnu ofanzivu, sa zadatkom da raskrinka bandu koja godinama falsifikuje tiraže kako bi finansijski uništila mnoge srpske izdavače i tako uvela medijski mrak u Srbiji. Nakon našeg pisanja počeo je da se ruši sistem pomoću kojeg su tajkuni i politički moćnici kontrolisali neke medije parama građana i tako gušili slobodu medija.

Svetomir Marjanović pouzdan partner tajkuna

Istražite!

Kurir je pre tri dana pitao Republičko javno tužilaštvo da li će ispitati lažiranje tiraža niskotiražnog tabloida Blic, njegovog podlistka Alo, kao i Presa, i to u saradnji sa ABC Srbija, „Stratedžik marketingom“, tajkunima i političkim moćnicima. Pored toga, pitali smo i da li će ispitati da li je Dragan Đilas prikrivao vlasništvu u listu Pres, ali odgovor još nismo dobili. Apelujemo na državne institucije da pokrenu istragu jer je reč o velikoj pljački građana, oglašivača i ostalih srpskih izdavača, a u isto vreme i gušenju slobode medija.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Otkrili smo da su ABC Srbija, Stratedžik marketing, Asocijacija medija i političke marketinške agencije činile sistem u kome su omogućavali privilegovan položaj za izdanja Blic, Alo i Press

Aleksandar Rodić, Kurir, Blic, medijska mafija,  Dragan Đilas

Rodića neće zaustaviti laži iz Blica

Sami, bez ičije pomoći, suprotstavili smo se medijskim tajkunima!
Iza uspeha Kurira, najtiražnijeg lista u Srbiji, stoje samo čitaoci, redakcija i ja kao izdavač, i ovom prilikom zahvaljujem svima na bezrezervnoj podršci.

Kurir je poštenim i vrednim radom pobedio na tržištu medija.
Besna što nije uspela da otme Kurir, medijska mafija preko niskotiražnog tabloida Blic pokušava da me lično diskredituje. Ovo je najnoviji dokaz po kom principu manipuliše medijska mafija u Srbiji. Isticanjem problema moga oca i ponovnim publikovanjem informacija koje su svoj epilog imale na sudu, u pravosnažno okončanom postupku, žele da skrenu pažnju javnosti s razotkrivanja mehanizama za kontrolu medija, a posebno Blica.

Objavljivanjem navodnih detalja montiranog političkog procesa protiv članova porodice Rodić Blic samo potvrđuje da je učestvovao u generisanju tih izmišljotina, a po našim saznanjima, i u izradi nakaradnog zakona o informisanju, napravljenog sa ciljem da se ukine sloboda štampe.

Otkrili smo da su ABC Srbija, „Stratedžik marketing“, Asocijacija medija i političke marketinške agencije činili sistem kojim su omogućavali privilegovan položaj za izdanja Blic, Alo i Pres. Na taj način, osim finansijske dobiti za poslušne, građani Srbije su uskraćeni za pravu sliku stanja u Srbiji.

Juče je javnost upoznata sa odlukom drugog misterioznog vlasnika dnevnih novina Pres da ugasi to izdanje. Reč je o prikrivanju tragova o lažiranju tiraža i Draganu Đilasu kao drugom suvlasniku Presa.

Želimo normalno i transparentno tržište, na kome ćemo svi imati iste uslove. Ne vidimo nijedan razlog zašto bi velike kompanije „Ringijer“ i „Aksel Špringer“, vlasnici Blica, u Srbiji poslovale po drugačijim pravilima nego u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Ovo je pitanje od najvećeg značaja za svakog građanina Srbije, koji ima pravo da bude objektivno informisan.

S poštovanjem, Aleksandar Rodić, direktor i vlasnik Kurira

 


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a free websiteWebnode