Sveštenik Miladin Erkić: Prete da će mi ubiti porodicu ako kažem sve što znam o Kačavendi!

Sveštenik Miladin Erkić jutros dobio pismo u kome prete njegovoj porodici ako se pojavi na Televiziji BHT, gde će govoriti o svom iskustvu s vladikom umešanim u homoseksualni skandal

Sveštenik Miladin Erkić iz Bijeljine jutros je dobio preteće pismo u kome se navodi da će mu ubiti porodicu ako se pojavi u sredu na televiziji BHT, gde bi trebalo da govori o svom iskustvu s zloglasnim vladikom SPC Kačavendom. Policija je zbog toga Erkiću obećala zaštitu i istragu.

- Dosta je više ćutanja. Molim Boga da dođe vreme istine. Živim za dan da istina o zlodelima Vasilija Kačavende bude obelodanjena i da mnogi časni sveštenici odahnu. Uveren sam da će mnogi tada progovoriti o strahotama koje doživljavaju od Kačavende. Spreman sam sve ovo da potvrdim pred našim Sinodom, ali i pred svakim drugim organom u zemlji i inostranstvu – poručuje Erkić.

Gostovanje koje je bilo planirano na BHT u sredu, otkazano je, a od bijeljinske policije će Erkiću biti dodeljena zaštita. On očekuje pokretanje istrage kako bi se otkrilo ko stoji iza ovog pisma.

- Uplašeni smo, prete da će nas ubiti! Najviše se plašim za svoju ćerku koja ima 21 godinu. Samo želim da se zna istina i da prestane ova tortura koju godinama trpimo. Od svih patnji sam oboleo, imam visok šećer. Nadam se da će naša crkva i policija reagovati kako treba – kaže Erkić.

Foto: eparhijazvornickotuzlanska.org

 

MNOGE PATNJE TOKOM SLUŽBOVANJA

- Sveštenik sam od 1980, a episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije rukopoložio me u Podnovlju u čin jereja. Od samog početka svešteničkog života imao sam neprestane atake na moje telo od vladike Kačavende. Bile su to mučne odbrane od njegovih čestih nasrtaja – kaže Erkić u izjavi koju je dao svom advokatu Dušku Tomiću, a za koju je dozvolio da bude i javno objavljena.

Zbog odbijanja da mu se „da”, ovaj sveštenik je, kako tvrdi, bio u Kačavendinoj nemilosti, pa je za tri i po godine premeštan na pet parohija.

- Svaki put kada me je premeštao, Kačavenda mi je govorio: „Prepusti se svom vladiki, pa će i tvoja reč biti velika među svim sveštenicima” – ističe dalje Erkić.

Printskrin: FaceTV

 

TOMIĆ PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU

- Izjava Miladina Erkića će biti dostavljena Sinodu Srpske pravoslavne crkve, a kao što je naveo, osim pred Sinodom, spreman je da svedoči pod zakletvom i pred svim domaćim i stranim organima. Takođe, protiv Vasilija Kačavende ću podneti krivičnu prijavu zbog seksualnog zlostavljanja i mobinga nad Erkićem – kaže advokat Duško Tomić.   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode