Budva: Crnogorci prete Rusima zbog zakupa plaže!

Ruski biznismeni,vlasnici hotela budvanskog “Avala” podneli su krivične prijave protiv nekoliko Budvana, jer trpe pritiske zbog toga što su konkurisali za zakup Ričardove glave i Mogrena. I na ovom primeru se vidi drskost Crnogoraca i sva beda Beograda i Srbije gde isti ti Crnogorci otimaju Srbijancima fabrike,stanove,lokale pa čak i državničke funkcije!

Hotel "Avala" u Budvi
 

Ruski biznismeni Mihail Peskov i Viktor Golikov, koji su novi vlasnici budvanskog hotela „Avala“, podneli su krivičnu prijavu protiv više meštana Budve, u kojoj piše da mesecima trpe pretnje i pritiske zbog toga što su dostavili ponude za zakup dve mogrenske i plažu Ričarodova glava, koje se nalaze pored tog elitnog hotela.

Vlasnici su, ispred kompanije „Bepller & Jakobson“, podneli ponude za sve tri najatraktivnije budvanske plaže, ali su prilikom otvaranja ponuda dobili zakup samo za Ričardovu glavu.

 

Za Mogren I i Mogren II pobedili su drugi ponuđači, koji su u prijavi naveli mnogo veći novčani iznos.

 

Kako je potvrđeno u budvanskoj polciji, Rusi su u četvrtak su podneli krivičnu prijavu, tvrdeći da su nekoliko dana uoči tendera u JP Morsko dobro, navodno, više puta presretani u gradu...

 

- Peskov i Golikov naveli su da im je žestoko prećeno, da su ucenjivani kako bi odustali od namere za zakup Mogrena i Ričarodove glave - rekao je sagovornik iz policije.

 

Prema navodima Rusa, nekoliko Budvana im je pretilo u popularnom lokalu u poslovno stambenom centru „TQ plaza“ ali i na ulici, gde im je “jasno stavljeno do znanja da se povuku sa tendera”.

 

Nakon prijave Rusa, slučaj su preuzeli inspektori kriminalističke policije, a o svemu je upoznata i ruska ambasada u Podgorici, od koje su vlasnici “Avale”, takođe tražili zaštitu.

 

Ruski biznismeni su od policije, takođe, tražili i da ispita rad javnog preduzeća JP Morsko dobro, odnosno službenika, koji su bili u kontaktu sa zatvorenim ponudama, koje su dostavljanje na javnom pozivu za ustupanje delova morskog dobra.

 

Oni sumnjaju da je neko bio u dosluhu sa njihovim konkuretnima i da je, navodno, otvarao ponude, i Budvanima, koji su dobili zakup Mogrena I i II, savetovao koliku svotu za zakup da ponude.   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode