Etno selo Divljakovac

Etno selo u Aranđelovcu je smešteno pod  Bukuljom u ulici Vojvode Putnika, kod vojne pošte. To je idealno mesto za sve one koji žele odmor i malo tišine i one koji vole da uživaju u starini. Sa tog mesta se pruža predivan pogled na grad i okolinu. Ljubazno osoblje će vas ugostiti a domaća kuhinja je tu da zadovolji Vaša čula ukusa.

ARANĐELOVAC - Proju i kačamak, vino i jagnjetinu i druge srpske i šumadijske kulinarske specijalitete isprobavalo je tri dana petoro Kanađana, koji su bili prvi gosti etnosela "Divljakovac", u istoimenom naselju na obroncima Bukulje. Posle godinu dana izgradnje priređeno je svečano otvaranje, a proteklih dana bilo je nekoliko noćenja gostiju iz Beograda. U narednom periodu očekuje se dolazak turista iz Novog Sada, kaže za "Novosti" Žika Savić, vlasnik i investitor "Divljakovca", u čije je opremanje, kao povratnik sa rada u Švajcarskoj uložio više stotina hiljada evra.
U "Divljakovcu" se nalazi sedam tradicionalnih kuća dopremljenih iz nekoliko sela aranđelovačke opštine, koje su stare više od 200 godina, kako bi se gostima dočarao autentični etnoambijent, ali restaurirane i savremeno opremljene. Iz 1800. godine su dve kuće, jedna je iz 1834. i jedna iz 1917, dok su i ostale premašile dva veka postojanja. Etnoselo je ograđeno pletenom ogradom i tarabama, staze napravljene od ćeramide, a tu je i furuna za pečenje hleba, burad kao kante za otpatke, amovi, stara kola, cveće...
- Imamo dva četvorokrevetna apartmana sa francuskim ležajevima, đakuzijem, telefonom, grejanjem na gas i priključkom na Internet, kao i pet dvokrevetnih soba. U okviru etnosela je i restoran nacionalne kuhinje koji sa baštom i tremom može da primi oko 150 gostiju -
kaže Savić.

Prenoćište u sobama sa doručkom je 1.600 dinara, a pun pansion iznosi 2.600 dinara. Iznajmljivanje apartamana sa četiri plus dva ležaja za noćenje sa doručkom je 10.500 dinara, a pun pansion 16.500 dinara.
- Očekujem da će ovaj vid turizma biti perspektivan za ovaj kraj i da će početak rada renoviranog hotela "Izvor" privući veliki broj turista u Aranđelovac - ističe Savić i dodaje da se nada gostima iz Beograda koji je samo na sat vožnje od grada pod Bukuljom, iz Vojvodine, Slovenije i drugih delova Evrope.
Za goste "Divljakovca" obezbeđen je parking sa više od 20 mesta, a biće organizovane i ture do obližnjeg Oplenca, zadužbine Karađorđevića, ustaničkog Orašca, pećine Risovača, do parka Bukovičke banje i šetnje stazama Bukulje do osmatračnice visoke 19 metara, posete venčačkim vinogradima.

RUŽA VETROVA
ŽIKA Savić je u "Divljakovcu" zaposlio 11 radnika iz Aranđelovca, a angažovani su i njegova supruga Mirjana, ćerka Nikol i sin Kristijan. Gosti u "Divljakovcu", kao i u komšijskom etnoselu "Brestovi i vizija" vlasnika Milivoja Tomića Tonđe, kaže Savić, mogu da uživaju u miru i tišini, bez gužvi i galame na nadmorskoj visini od 358 metara, odakle se pruža pogled na pola Šumadije i Srbije i gde se ukrštaju vazdušna strujanja stvarajući fenomen poznat kao "ruža vetrova".   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode