Iran može da napravi nuklearnu bojevu glavu

Iran bi uskoro mogao da napravi nuklearnu bojevu glavu, upozovaraju iz Instituta za nauku i međunarodnu bezbednost, navodeći da bi Teheran mogao u roku od dva do četiri meseca da proizvede dovoljno obogaćenog uranijuma.

Teheran bi mogao u roku od dva do četiri meseca da proizvede dovoljno obogaćenog uranijuma za proizvodnju nuklearne bojeve glave, saopštio je prošle nedelje Instituta za nauku i međunarodnu bezbednost (Institute for Science and International Security - ISIS), koji često izveštava Kongres i vladine službe SAD o iranskom nuklearnom programu.

Iranu će biti potrebno „mnogo dodatnih meseci“ da proizvede prototip bombe za podzemno testiranje i čak duže da napravi raketnu bojevu glavu, navodi se u saopštenju ovog Instituta.

Benjamin Netanjahu, premijer Izraela prošlog meseca je na Generalnoj skupštini UN, rekao da svet ima vremena do sledećeg leta da spreči Iran pre nego što bude sposoban da napravi atomsku bombu.

Iran poriče tajni rad na razvoju nuklearnog oružja za koji ga sumnjiči Međunarodna zajednica i insistira da je njegov nuklearni program isključivo namenjen za mirnodopske svrhe

 


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a free websiteWebnode