Крагујевачка власт: Шеф полиције умешан у сумњиве продаје станова на Косову!

Народни посланици странке "Заједно за Шумадију" Славица Савељић, Саша Миленић и Никола Јовановић јуче су од државних органа затражили транскрипте разговора начелника крагујевачке полиције Ивана Ђоровића са контроверзним бизнисменом из Београда и власником фирме „Мастерс“ Бојаном Радовановићем, који је после хапшења добио статус заштићеног сведока.

Народна посланица Славица Савељић је изјавила да се заштићени сведок Бојан Радовановић појављује у „неколико опречних ствари када је реч о фудбалском клубу Нови Пазар“, али и у „малверзацијама у продаји станова на Косову“.

Како сазнајемо у странци Заједно за Шумадију, „до сада су против Ивана Ђоровића поднете четири кривичне пријаве Вишем тужилаштву у Крагујевцу“.

Име Бојана Радовановића појавило се у јавности и када је Албанац с Косова Алмеш Недин претио да ће извршити самоубиство због тога што му Радовановић дугује новац

Члан градског већа за инвестиције Небојша Васиљевић јуче је поднео кривичну пријаву против Ивана Ђоровића и једног од инспектора због „изнуде признања” и „лажног пријављивања“.

Ова пријава против полиције поднета је због истраге око продаје фудбалера Радничког Филипа Костића који је прешао у холандски Гронинген.

Иста странка је Вишем јавном тужилаштву потом поднела кривичну пријаву против Ивана Ђоровића за наводну злоупотребу службеног положаја и корупцију.

Ту се наводи да је шеф полиције „неколико пута боравио у иностранству сам и са својом породицом док је рачуне агенцији „Компас“ измирила фармацеутска кућа „Хемофарм“ из Вршца.

У сукобу с Иваном Ђоровићем: Верољуб Стевановић, градоначелник

Како наводи странка, „Ђоровић је на рачун фамацеутске куће боравио од 11. до 17. маја 2008. у САД у Синсинатију“. Након тога је у марту 2010. „боравио на Малти са својом супругом“, а трошкове превоза и боравка је измирила фармацеутска кућа.

Хемофарм: Послујемо по закону

"Блиц" је данас компанији "Хемофарм" упутио питање да ли је тачно да су начелнику крагујевачке полиције платили путовање у САД, Малту и Грчку.

У одговору, "Хемофарм" није ни потврдио ни демантовао везу са Ђоровићем.

- Компанија Хемофарм послује у складу са законским прописима и регулативом, као и обавезујућим строгим интерним процедурама усаглашености. Поводом навода у медијма, заинтересовани смо да надлежни органи утврде неопходне чињенице - наводи се у саопштењу "Хемофарма".

Исте година, како наводи владајућа странка у Крагујевцу, Ђоровић је са породицом боравио у Грчкој, у летовалишту „Елеа виллаге“, а део трошкова је опет платио „Хемофарм“.

Славица Савељић

Две кривичне пријаве су тужилаштву прослеђене због наводног „пребијања и тортуре Ивице Самаиловића, члана УО Заједно за Шумадију и директора ‘Шумадијасајма‘, у ноћи 10. септембра“.

Специјални тим ради од петка

Начелник Полицијске управе у Крагујевцу Иван Ђоровић изјавио је за “Блиц” да „специјални антикорупцијски тим МУП-а ради од петка у Крагујевцу“, и да му „помажу и инспектори овдашње полиције“. На најновије оптужбе је изјавио да је то „испод његовог људског достојанства и професионалног нивоа“ и да „нема коментара“.


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a free websiteWebnode