Tanja Vojtehovski dala pet miliona Čanku!

Firma „Vojtehovski komunikacije“, koja ima tek jednog zaposlenog i dobit od 11.000 dinara, finansirala LSV

Tanja Vojtehovski, Nenad Čanak

Tanja nije umela da objasni odakle joj tolike pare

BEOGRAD - Široko.
Firma „Vojtehovski komunikacije“, čiji je vlasnik Tanja Vojtehovski, donirala je pet miliona dinara Ligi socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka. U finansijskom izveštaju koji je na svom sajtu objavio LSV navedeno je da je firma bivše voditeljke skoro 45.000 evra uplatila 9. aprila ove godine.

Međutim, prema podacima Agencije za privredne registre, „Vojtehovski komunikacije“ osnovana je novembra prošle godine, ima tek jednog zaposlenog - Tanju Vojtehovski, i u toku 2011. ostvarila je prihod od 104.000 dinara i neto dobit od svega 11.000 dinara!

Nameće se logično pitanje - odakle firmi s takvim finansijskim poslovanjem pet miliona dinara „viška“ da časti LSV?

Vojtehovski kaže za Kurir kaže da je njena „lična stvar i koliko će dati muzičarima u kafani“.

- Donacije su potpuno legitimne. Moja firma je 2011. imala toliko neto prihoda jer je te godine postojala tek nešto više od mesec dana - kazala nam je Tanja Vojtehovski.

Na pitanje koliku je onda dobit ostvarila njena firma u prva četiri meseca 2012, kad je „preteklo“ čak pet miliona dinara za nesebično doniranje Čankove partije, ona nije želela da odgovori.

- Moja firma u potpunosti posluje u skladu sa zakonom i nisam u obavezi da obaveštavam javnost o detaljima poslovanja - rekla je bivša voditeljka.

 

 

 

Čanak ima 161 finansijera

Inače, na listi od 161 finansijera LSV, Čankovu stranku je više od Tanje Vojtehovski jedino donirala firma „1. oktobar a. d.“ iz Sombora, i to sa sedam miliona dinara. Na listi finansijera su još dve firme „Ist sajd fejnenšel advajzori“ iz Zemuna (tri miliona dinara) i „Letač“ iz Inđije (100.000 dinara). Ostalo su fizička lica, čije se donacije kreću od 39.000 do pola miliona dinara.

 


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a free websiteWebnode