ZABRINJAVAJUĆE: Srbija u kandžama raznih mafija!

Nepostojanje srbijanske mafije je Srbiju gurnulo u kandže stranih mafija. Čak 90 procenata droge koja dođe u Srbiju pripada šiptarskim kriminalcima, koji vode glavnu reč u zapadnoj Evropi i SAD i koji uspešno sarađuju već decenijama sa crnogorskim narko-dilerima prodajući zajednički drogu deci Srbije. Zašto Srbija nema svoju autentičnu mafiju? "Kakva država,takva i mafija."

Srbija, albanska mafija, narkotici, droga, BEOGRAD - Preuzeli tržište od „zemunaca“.
Na teritoriji Srbije postoji nekoliko mafijaških grupa. Od nekad moćnog „zemunskog klana“ i grupe odbeglog Dejana Stojanovića Keke ostali su aktivni samo neki članovi, a glavnu reč u srbijanskom podzemlju vodi šiptarska mafija! Doduše, njih polako počinje da ugrožava izuzetno jaka ruska mafija, koja preko svojih kontroverznih biznismena pere novac kupovinom preduzeća, kazao je bivši zloglasni JULovac,Crnogorac Marko Nicović, nekadašnji načelnik beogradske policije.

Veza s kartelima

- Osim šiptarske mafije, u Srbiji još deluju bosanska, turska i crnogorska mafija, pa čak i kineske trijade! Uticaji tih mafija međusobno se prepliću, ali glavnu reč ima šiptarska, koja s Kosova snabdeva Crnogorce a ovi Srbiju heroinom i marihuanom. Crnogorska mafija veoma dobro je povezana i s južnoameričkim kartelima i takođe prodaje kokain na srbijanskom tržištu - kaže Nicović. Naš sagovornik objašnjava da ruska mafija u poslednjih nekoliko godina jača u Srbiji.

Vođe iz KGB

- Oni su trenutno najjača mafija na svetu i u Srbiji polako preuzimaju primat od šiptarskih kriminalaca. Ruska mafija je globalna, radi u svim zemljama sveta, a interesantno je da njeni članovi imaju međusobni dogovor o nenapadanju i pomaganju, što je uticalo na jačanje njihove moći i uticaja! Vođe mafije su im uglavnom bivši pripadnici KGB koji su ostali bez posla posle raspada SSSR - rekao je Nicović.

Foto: Jelena Obradović
Marko Nicović,stručnjak za sve
 

Šiptarska mafija

Glavni trgovci heroinom i marihuanom u Evropi. Drogu donose iz Turske, Pakistana, Avganistana i drugih istočnih zemalja, skladište je na Kosovu, a potom deo prodaju crnogorskim dilerima, a deo prebacuju u zemlje zapadne Evrope. Ne koriste savremenu tehnologiju kao ruska mafija, nego su porodično udruženi u poslovima. U klan ne puštaju nikoga ko nije član njihove porodice, a drogu prebacuju kamionima i autobusima. Kontrolišu srpsko narko-tržište i čak 90 procenata droge dolazi od njih.

Bosanska mafija

Klan Nasera Keljmendija jedan je od tipičnih predstavnika bosanske mafije. Čovek koji je prema izveštaju Stejt departmenta jedan od najvećih narko-dilera na svetu infrastrukturu svog kriminalnog klana napravio je upravo u Sarajevu. Ovoj mafiji pripada i Željko Milovanović, kome se u Beogradu sudi za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, kao i klan Đorđa Ždrala. Bosanska mafija bavi se trgovinom drogom, ali osnovna delatnost im je trgovina belim robljem, prodaja oružja i eksploziva, profesionalne likvidacije i falsifikovanje dokumenata.

Crnogorska mafija

Uglavnom se bavi trgovinom kokainom. Ima izuzetno jake veze s južnoameričkim kartelima, a kokain prebacuju preko svojih mornara ili drugih članova osoblja brodovima iz Južne Amerike do Bara i Kotora. Osim trgovine kokainom, bave se i likvidacijama za kolege iz Srbije po sistemu „Mi ubijemo vašeg neprijatelja, vi ubijete našeg“ i time otežavaju policiji da nađe prave naručioce i izvršioce ubistva. Blisko sarađuju s ruskom mafijom, koja kroz nekretnine i ulaganje u crnogorsku privredu pere novac od droge. Jedan od najvećih dilera bio je Darko Šarić, čiji je klan skoro potpuno uništen zahvaljujući američkoj DEA.

Ruska mafija

Najmoćnija mafija na svetu, koja stalno jača. Njihovi biznismeni prljavi novac peru kupovinom firmi po svetu. Imaju dogovor o međusobnom nenapadanju i pomaganju, gde god da se nalaze. Bave se trgovinom drogom, ali i haj-tek kriminalom: proizvode i prodaju visokosofisticirane uređaje za prisluškivanje, snimanje i praćenje. Kao jednog od vođa ove mafije mediji pominju izvesnog Semjona Moglijeviča.

Kineske trijade

Šefovi su im u Kini i odatle upravljaju svojim poslovima. Srbija je za njih samo tranzit ka zemljama zapadne Evrope i SAD. Glavna delatnost im je šverc ljudi, koje iz Kine prebacuju u evropske države preko Srbije, ali i trgovina sintetičkim drogama, koje su 20 odsto jeftinije od iste vrste droge koju prodaju druge narko-grupe.

 

Srbijanska mafija

Ne postoji. "Kakva država,takva i mafija."   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode